تجهیزات کامپیوتر

آشنایی با انواع پچ کورد شبکه

آشنایی با انواع پچ کورد شبکه

پچ کورد شبکه یکی از اساسی ترین تجهیزات پسیو شبکه به شمار می‌آید که به منظور برقراری اتصال میان دستگاه همچون سوئیچ شبکه، روتر و … مورد استفاده قرار می‌گیرد. پچ کورد در واقع همان کابل شبکه است با این تفاوت که دو سر آن دارای سوکت شبکه می‌باشد.

انواع Patch Cord براساس جنس

انواع پچ کورد شبکه براساس جنس به دو دسته زیر تقسیم می شود:

  • پچ کورد مسی
  • پچ کورد فیبر نوری

پچ کورد مسی

پچ کوردهای شبکه از نوع مسی، پچ کوردهایی هستند که با تجهیزات عادی شبکه سازگاری دارند. این پچ کوردها همان کابل های شبکه مسی هستند که زوج های آن ها به هم تابیده شده است. دو سر پچ کوردهای مسی در کارخانه سوکت زده می شوند. سوکت این پچ کوردها از نوع RJ۴۵ است و با تمامی شبکه ها سازگاری دارد.

پچ کورد فیبر نوری

در شبکه های فیبر نوری از پچ کورد فیبر نوری استفاده می شود. دو سر این تجهیزات به کانکتورهای فیبر نوری متصل می شود. این کانکتورها در انواع مختلفی به بازار عرضه می شوند. به همین دلیل انواع مختلفی از پچ کورد فیبر نوری نیز به بازار عرضه شده است.

انواع پچ کورد بر اساس نوع شیلد:

پچ کورد شبکه از لحاظ نوع شیلد دارای انواع مختلفی همچون SFTP و UTP می‌باشد که در این بخش از مقاله آشنایی انواع پچ کورد شبکه قصد داریم به بررسی انواع آن بپردازیم.

پچ کورد UTP:

پچ کورد شبکه UTP یکی از انواع پچ کورد می‌باشد که در ساختار آن هیچگونه شیلد یا فویلی مورد استفاده قرار نگرفته است. از این رو به دلیل نداشتن شیلد و فویل، در برابر نویز مقاومتی نشان نمی‌دهد. این نوع پچ کورد را می‌توان از ساده ترین انواع پچ کورد خواند. معمولا این نوع پچ کوردها روکشی از جنس PVC از آن‌ محافظت می‌کند.

پچ کورد SFTP:

پچ کورد شبکه SFTP یکی دیگر از انواع پچ کوردها به شمار می‌آید که دور 4 زوج سیم آن علاوه بر شیلد، دارای فویل نیز می‌باشد. این نوع پچ کورد به وسیله اینکه از شیلد و فویل برخوردار است، مقاومت خوبی در برابر تداخلات و نویز نشان می‌دهند. از این رو با استفاده از این نوع پچ کورد نگرانی بابت اختلال در سرعت و انتقال داده نخواهید داشت.

پچ کورد FTP:

پچ کورد FTP همان پچ کورد SFTP است با این تفاوت که فقط دارای فویل می‌باشد.

انواع پچ کورد شبکه بر اساس سرعت و پهنای باند:

پچ کورد شبکه از لحاظ فنی، استاندارد، سرعت و نسل تکنولوژی به کار رفته در آن‌ها به چندین دسته تقسیم می‌شوند. این دسته‌بندی از Cat1 تا Cat8 درجه بندی می‌شوند. امروزه اغلب از پچ کوردهای Cat5 به بالا استفاده می‌شود. بدین صورت که هرچه دسته بندی یا CAT پچ کورد بالاتر رود، از سرعت و پهنای باند بیش‌تری پشتیبانی می‌کند. از این رو CAT8 استانداری است که نشان می‌دهد کابل بالاترین سرعت انتقال و پهنای باند را داراست. استانداردهای مختلف انواع پچ کورد بدین صورت می‌باشد:

  • پچ کورد CAT5: این نوع پچ کورد می‌تواند سرعت انتقال 100 مگابایت بر ثانیه را با پهنای باند 100 مگاهرتز فراهم کند.
  • پچ کورد CAT5e: این نوع پچ کورد با حداکثر طول 100 متر می‌تواند سرعت انتقال 1000 مگابایت بر ثانیه را با پهنای باند 100 مگاهرتز فراهم کند.
  • پچ کورد CAT6: این نوع پچ کورد می‌تواند سرعت انتقال 1000 مگابایت بر ثانیه را با پهنای باند 250 مگاهرتز فراهم کند.
  • پچ کورد CAT6a: این نوع پچ کورد می‌تواند سرعت انتقال 10000 مگابایت بر ثانیه را با پهنای باند 500 مگاهرتز فراهم کند.
  • پچ کورد CAT7: این نوع پچ کورد می‌تواند سرعت انتقال 10000 مگابایت بر ثانیه را با پهنای باند 600 مگاهرتز فراهم کند.
  • پچ کورد CAT7a: این نوع پچ کورد می‌تواند سرعت انتقال 10000 مگابایت بر ثانیه را با پهنای باند 1200 مگاهرتز فراهم کند.
  • پچ کورد CAT8: این نوع پچ کورد می‌تواند سرعت انتقال 25000 مگابایت بر ثانیه را با پهنای باند 2000 مگاهرتز فراهم کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *