آشنایی با سوئیچ شبکه
سوئیچ شبکه دستگاهی سخت افزاری است که وظیفه آن ایجاد ارتباط بین دستگاه های مختلف متصل شده به آن (مانند رایانه، مسیریاب، چاپگرهای تحت شبکه، دوربینهای مدار بسته و… ) در یک شبکه محلی (LAN) می باشد. سوئیچ در شبکه، بدین صورت است که بسته های داده ورودی را دریافت می کند و آن ها را به مقصد خود در یک شبکه محلی ارسال می کند، پس از آن سوئیچ جدولی را تحت عنوان جدول مک آدرس تشکیل میدهد که ابزارهای متصل در شبکه را با استفاده از آن به یکدیگر متصل میکند.
هدف از به کار بردن سوئیچ شبکه کاهش پهنای باند مصرفی شبکه ها است چون این دستگاه پیام را از یک دستگاه متصل به شبکه دریافت کرده و با شناسایی دستگاه گیرنده پیام آن را فقط برای دستگاه مقصد ارسال می کند که علاوه بر کاهش پهنای باند مصرفی محرمانگی پیام حفظ می شود و از بروز پدیده برخورد سیگنال ها (collision) با یکدیگر جلوگیری میکند؛ ضمن اینکه از ایجاد ترافیک بیهوده در شبکه نیز جلوگیری میشود. به همین دلیل ، سوئیچ را می توانیم به عنوان یک قطب هوشمند بنامیم.سوئیچ ها علاوه بر پورتهایی که برای اتصال دستگاه ها به شبکه هستند، پورتهای دیگری را نیز دارا می باشند:
- پورت Up Link: برای اتصال سوئیچ به سوئیچ دیگر استفاده می کنیم.
- پورت SFP: در سوئیچ هایی که پورت های SFP وجود دارند می توانیم از طریق این پورت و ماژول SFP که یک Transceiver کوچک است سوئیچ را به شبکه فیبرنوری متصل کنیم.
اکثر شبکههای تجاری از سوئیچها برای اتصال کامپیوترها، چاپگرها، تلفنها، دوربینها، چراغها و سرورها در یک ساختمان یا هر مجموعه دیگری استفاده میکنند. به طور کلی سوئیچ شبکه به عنوان یک کنترلر عمل کرده و به دستگاههای موجود در شبکه امکان میدهد تا به طور مؤثر با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. سوئیچها از طریق به اشتراکگذاری اطلاعات و تخصیص منابع، باعث صرفهجویی در هزینه کسب و کارهای مختلف و افزایش بهرهوری کارمندان میگردند.
می توان از انواع سوئیچ مدل ها ذیل را نام برد: سری 2960 که سری پر طرفداری است ، سری 3850 ، سری 3750
مزیتهای و قابلیتهای سوئیچ شبکه
- امکان برقراری ارتباط بین دهها و گاهی صدها دستگاه را بهطور مستقیم و هوشمند به ما میدهد.
- امکان برقراری ارتباط با سرعت بسیار بالا را فراهم میکند.
- امکان نظارت و مدیریت بر عملکرد کاربران را فراهم میکند.
- امکان کنترل پهنای باند مصرفی کاربران را فراهم میکند.
- امکان تفکیک شبکه به بخشهای کوچکتر و مشخص کردن نحوه دسترسی افراد به قسمتهای مختلف را فراهم میکند.
سوئیچ های لایه های ۲ و ۳
سوئیچ های لایه دوم: در این لایه سر وکار سوئیچ با MAC است بطور مثال هنگام انتقال پکت داده به یک شبکه سوئیچ می تواند آدرس مک دو دستگاه را داخل یک شبکه پیدا کند و بین آن ها ارسال و دریافت صورت گیرد. سوئیچ های لایه ۲ ، آدرس مک را به صورت خودکار پیدا می کنند و جدولی را درست می کنند که می تواند برای ارسال پکت های انتخابی مورد استفاده قرار گیرد.
سوئیچ لایه سوم : سوئیچ در این لایه اغلب به عنوان سوییچ چندلایه هم شناخته می شود که عملکرد یک سوئیچ و یک روتر را ترکیب می کند همچنین پروتکل های روتینگ مثل OSPF ،ISIS در سوئیچ های لایه سه قابل پیاده سازی هستند. از مزایای سوئیچ های لایه سه میتوانیم به پشتیبانی از مسیریابی بین VLAN ها و آسان کردن فرآیند آن، بهبود شناسایی خطا، ساده سازی مدیریت امنیت، بهبود وضعیت ترافیک به کمک جداول مسیریابی مجزا و… اشاره کرد.
ایمن پارت الکترونیک تامین کننده انواع سوئیچ های شبکه است . جهت سفارش انواع سوئیچ های شبکه با همکاران ما تماس حاصل فرمایید.